Exit Foto: Exit
Srbija

Zna se kada će biti održani festivali "Egzit", "Guča", "Bir Fest", "Nišvil", "Lavfest", "Arsenal"

Izvor: 
Tanjug Čet, 04/06/2020 - 19:37Premijerka Srbije Ana Brnabić i predstavnici manifestacionog turizma sastali su se danas kako bi definisali uslove neophodne za održavanje umetničkih i muzičkih festivala tokom avgusta i septembra, koji su označeni kao povoljni period u odnosu na epidemiološku situaciju u zemlji.

Kako je saopšteno iz Kabineta premijerke, festival "Egzit" biće održan od 13. do 16. avgusta, dok će niški festival "Nišvil" i festival "Lavfest" u Vrnjačkoj Banji biti održani u standardnim terminima od 13. do 15. avgusta, odnosno od 6. do 8. avgusta.

Festival "Guča" ove godine biće održan od 6. do 9. avgusta, dok će beogradski festivali "Bir Fest" i "Mjuzik Vik" na Ušću, biti održani od 20. do 23. avgusta, odnosno od 28. do 30. avgusta.

"Beogradski festival igre" počeće 11. septembra.

Brnabić je najavila da će Vlada Srbije vrlo brzo usvojiti jasan plan otvaranja zemlje i istakla da je održavanje manifestacija i festivala veoma važno, kako u cilju promocije lokalnog turizma Srbije tako i kompletne revitalizacije sektora manifestacionog turizma.

Shvatajući značaj kulture, kreativne ekonomije i turizma, Brnabić je već, među prvim državnicima u svetu, kako se navodi u saopštenju, dala podršku održavanju festivala u Srbiji u avgustu.

Sastanku sa premijerkom prisustvovali su predstavnici festivala "Egzit", "Guča", "Bir Fest", "Nišvil", "Lavfest", "Arsenal", "Beogradski festival igre", koji zajedno sa ostalim organizatorima događaja u Srbiji, što je godišnje oko 2.000 manifestacija i 14.000 poslovnih i kongresnih događaja, doprinose državnom budžetu sa više od 200 miliona evra i generišu više od 10.000 stalnih i više desetina hiljada honorarnih poslova.

 
MarketingNajnovije vesti