Dejan Žujović
Srbija

Žujović: Žao mi je što Vučić nije upisao medicinu, imao bi bolju perspektivu

Izvor: 
N1/nova.rs Pon, 11/07/2022 - 17:45Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je od Društva lekara Vojvodine "Hipokratovu medalju" za zasluge u unapređenju zdravstva, kao i za poseban lični angažman na poboljšanju uslova rada u zdravstvenim ustanovama širom zemlje, saopšteno je iz njegovog kabineta. Tim povodom oglasio se i pulmolog Dejan Žujović, koji je na predsednika apelovao da završi medicinu, jer je, smatra on, veliki potencijal.

 

„Žao mi je što nije upisao medicinu, imao je bolju perspektivu nego kao košarkaški trener. Upišite fakultet, pomoći ćemo. Vidite po svojim kadrovima da nije teško. Grehota bi bilo da oni završavaju medicinu, a ta takav potencijal to ne uradi. Predsedniče, budi mi kolega“, apeluje Žujović u izjavi za Nova.rs.

On, u njemu prepoznatljivom ironičnom maniru, Vučiću predočava sve prednosti doktorskog posla.

„Vrlo je profitabilno, vidite po svojim kadrovima. Mogao bi da specijalizuje epidemiologiju, može dobro da se zaradi. Svakim atomom svog bića je zaslužio (nagradu). Mi za bolje i nismo. Mislim da je sve baš kako treba da bude“, savetuje Žujović.

Komentarišući to kako se lekarska struka, posle velikih gubitaka tokom korone, oseća povodom priznanja ukazanom Vučiću, Žujović ukazuje da su u Srbiji lekari samo potrošna roba.

„Ko nas pita, ionako nismo ni za šta. Mi smo potrošna roba“, rekao je on.

Šta je još izjavio Žujović možete pročitati OVDE.

 
MarketingNajnovije vesti