Srpski

ODRŽANA MANIFESTACIJA „DA SE NE ZABORAVE KORENI“

Izvor: 
Liljana Lazareska Uto, 26/12/2017 - 18:54

Dom kulture „Mladost“ iz Glogonja je po sedmi put, pred Novogodišnje praznike održao manifestciju „Da se ne zaborave koreni“.
 
Manifestaciju su otvorili najstariji članovi folklorne sekcije pesmom „Brala moma kapini“, a zatim su se kolom i pesmom predstavili i najmlađi članovi. 
 
-Ova manifestacija je posvećena Makedoncima koji žive u ovom mestu, a cilj je bolje međusobno upoznavanje i negovanje posebnosti, istakao je direktor Doma kulture, Slavko Jovanovski.
 
On smatra da se jezik, kultura i tradicija najbolje čuvaju preko folklora. Upravo zato su u kulturno-umetničkom programu učestvovali svi članovi folklorne sekcije koja aktivno radi u ovoj ustanovi. Program su obogatili i gosti iz pevačke grupe „Toše Proeski“ iz Kačareva.
 
Predsтavili su se i najmlađi članovi ove pevačke grupe, oni su preko kviza i pesama proširili sliku o Мakedoniji kod publike.
 
Direktor Doma kulture je zadovoljan što ova manifestacija ima kontinuitet i iz godine u godinu sve veći odziv i masovnost. Posebno mu je drago što je ove godine svojim prisustvom podržao i predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice, Borče Veličkovski.MarketingNajnovije vesti