Deda Mraz Foto: pxhere
Svet

Advokat tužio Deda Mraza zbog loših poklona, Putin u ulozi branioca

Izvor: 
RT Pet, 24/12/2021 - 19:51Ruski predsednik Vladimir Putin je svojim sunarodnicima poželeo da im Deda Mraz ove godine donese sve čemu su se nadali.

 

Na godišnjoj konferenciji za štampu, Putin je zamoljen da prokomentariše tužbu Igora Mirzojeva, 37-godišnjeg advokata iz Sankt Peterburga.
 
Mirzojev se požalio da mu je Deda Mraz u poslednje dve decenije donosio poklone ispod svakog nivoa i zatražio nova 23 poklona, kao i 10 miliona rubalja odštete (oko 136.000 dolara).
"On je pravnik iz Sankt Peterburga? Ja sam takođe pravnik iz Sankt Peterburga, tako da postoji neka koincidencija – imamo slično poreklo. Pošto sam i ja pravnik, mogu da igram ulogu branioca Deda Mraza i da podsetim tužitelja da Deda Mraz daruje samo dobre momke i devojke, pa bi trebalo da preispita svoj rad i ponašanje i možda pronađe nedostatke koje su mu bili prepreka da dobije željene poklone“, napomenuo je ruski predsednik.
 
U tužbi Mirzojeva terete se operateri "Otadžbine Deda Mraza", zabavnog kompleksa u centralnom ruskom gradu Veliki Ustjug, u kome je navodno zvanična rezidencija Deda Mraza.
 
Međutim, lokalni zvaničnici rekli su medijima da dokumentacija još nije predata i da sudija tek treba da dâ zeleno svetlo za sudski pretres. Firma je osnovana 1998. godine, a advokat insistira da bi trebalo da dobije odštetu za svaku godinu od tada.
 
U intervjuu za moskovsku Komsomolsku pravdu ranije ove nedelje, Mirzojev je rekao da je u detinjstvu njegov odnos sa Deda Mrazom bio dobar: "Svake godine sam nalazio poklone ispod jelke. Međutim, otkako sam odrastao, otprilike od 1998. godine, prestao sam da pronalazim poklone."
 
Upitan da li je zabrinut da će Deda Mraz bankrotirati na račun dece koja željno iščekuju poklone, advokat je rekao samo da je "on mađioničar, može da nađe resurse za svačije želje". 
 
"Mislim da će Deda Mraz izdržati – i dalje verujem u njega i nadam se da će povratiti moje poverenje", izjavio je.
 
 MarketingNajnovije vesti