Kinder jaja Foto: pixabay
Svet

Belgija naložila zatvaranje fabrike kompanije Ferero zbog salmonele

Izvor: 
Tanjug Sub, 09/04/2022 - 15:43Belgijske zdravstvene vlasti naložile su Fereru da obustavi proizvodnju u belgijskoj fabrici, nakon istrage desetine slučajeva salmonele koji se povezuju s Kinder čokoladicama te kompanije.

 

Ferero, koji je povukao iz prodaje nekoliko serija Kinder jaja, saopštio je da su povučeni i drugi Kinder proizvodi proizvedeni u fabrici u Arlonu.
Belgijska agencija za bezbednost hrane AFSCA-FAVV objavila je da je potvrđena veza između više od sto slučajeva salmonele tokom nekoliko nedelja i proizvodnje italijanske konditorske grupe u južnoj Belgiji.
 
Evropska zdravstvena agencija je u sredu saopštila da istražuje desetine prijavljenih i sumnjivih slučajeva salmonele povezanih sa konzumiranjem Kinder čokolada u najmanje devet zemalja.
 
Belgijska agencija za bezbednost hrane je saopštila da je odluka da se obustavi proizvodnja u Arlonu doneta nakon što je zaključila da su informacije iz Ferera nepotpune. Ukidanje obustave proizvodnje će biti moguće tek kada se utvrdi da pogon ispunjava sve uslove predviđene propisima o bezbednosti hrane.
 
Agencija je pozvala potrošače da ne jedu ni jedan od opozvanih proizvoda, uključujući čokoladna jaja Kinder Surprajz, Kinder Surprajz Maksi, Kinder Mini Egs i Kinder Šokobons.
 
Fabrika u Arlonu, prema podacima Ferera, učestvuje sa oko 7 odsto u ukupnoj količini Kinder proizvoda u svetu.
 MarketingNajnovije vesti