crkva Foto: pixabay (ilustracija)
Svet

Crkva očišćena svetom vodicom nakon što je par snimio video seksa na oltaru

Izvor: 
N1 Pon, 08/11/2021 - 22:33Oltar u crkvi Svetog Mihaila u belgijskom gradu Bri je ovog vikenda poprskan svetom vodicom, kako bi crkva povratila "stari sjaj" nakon što je u njoj snimljen seks video.
 
Prošle nedelje, lokalna policija je pokrenula istragu zbog eksplicitnog snimka, na kome se vide muškarac i žena koji imaju odnose na crkvenom oltaru, a koji je osvanuo na društvenim mrežama, prenosi Brussels Times.
 
"Intimnost koja se dogodila u našoj crkvi je objavljena javno i počela da kruži u medijima. Na ovaj način je i crkvi i oltaru nanešena nepravda. Mesto gde se odaje počast Bogu je oskrnavljeno, a mnogi vernici su šokirani", izjavio je sveštenik Jak Jansen za lokalni radio.
 
Na predlog vernika i biskupije, u crkvi je održana molitva, a oltar je poprskan svetom vodicom, kako bi se vratila istinska svrha crkvene zgrade.
 
U međuvremenu je par sa videa pronađen i ispitani su u policiji, preneli su lokalni mediji. Oni su optuženi za dva dela – neprikladno ponašanje na javnom mestu i distribuiranje pornografskog materijala. Oni su priznali krivicu i već su izvedeni pred sudiju.
 
Sudija za prekršaje je ih proglasio krivim i određena im je mera – moraće da pohađaju kurs koji će ih navesti da razmisle o svojim delima i njihovom uticaju.
 
 MarketingNajnovije vesti