Foto: pixabay
Svet

Fejsbuk: Nove mera za borbu protiv dezinformacija o vakcinama

Izvor: 
Tanjug Uto, 09/02/2021 - 11:45


Fejsbuk (FB) ponovo menja svoju politiku, a kompanija je najavila nekoliko mera za borbu protiv dezinformacija o vakcinama, uključujući otežavanje pronalaska naloga koji obeshrabruju ljude da se vakcinišu, putem pretraga na Instagramu, koji je u vlasništvu FB.

Fejsbuk je saopštio da proširuje svoje napore da ukloni lažne tvrdnje na svojoj platformi i Instagramu o korona virusu, vakcinama protiv kovida-19 i generalno o vakcinama tokom pandemije.
 
Kompanija je takođe najavila da će u svom Informativnom centru kovid-19 početi da objavljuje linkove do lokalnih zdravstvenih internet stranica kako bi pomogla korisnicima da utvrde da li ispunjavaju uslove za vakcinu i kako je mogu dobiti.
 
Najava FB dolazi dan nakon što je CNN Business izvestio da je Instagram nastavio da istaknuto prikazuje naloge antivaksera u svojim rezultatima pretrage, dok je Fejsbuk grupe koje su protiv vakcina i dalje lako pronaći.
 
Nalazi su izazvali zabrinutost među američkim stručnjacima za javno zdravlje, s obzirom na to da su SAD usred najvećeg sprovođenja imunizacije kao deo mera u suzbijanju pandemije.MarketingNajnovije vesti