Daljinski Foto: pixabay
Svet

Jutarnji program TV Pink „zamračen“ na pola godine u Crnoj Gori

Izvor: 
Beta Pet, 02/09/2022 - 15:56Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) Crne Gore zabranio je emitovanje jutarnjeg programa TV Pink "Novo jutro" na šest meseci, zbog priloga Televizije Pink M o masovnom ubistvu na Cetinju 12. avgusta.

 

Iz SAEM su tada naveli da se prilogom na neprimeren način iznose navodi o uzrocima ubistva, bez iskazivanja saosećanja sa članovima porodica žrtava i bez poštovanja njihovog dostojanstva i prava na privatnost.

„Emiter nije pokušao da eliminiše senzacionalizam, već je ovim prilogom potvrdio da mu je to upravo bio cilj“, navodi se u saopštenju.

Pink televizija je tražila od članova Saveta da ne ukidaju njen jutarnji program u Crnoj Gori. Uredništvo Pink televizije je izrazilo duboko izvinjenje porodicama žrtava i saosećanje sa njihovim bolom i najavilo da će protiv urednika emisije i voditeljke biti pokrenut disciplinski postupak, u kojem će im zbog grube greške biti izrečena odgovarajuća kazna.

Naoružani napadač je na Cetinju 12. avgusta ubio deset osoba, među kojima je dvoje dece, a ranio šest. On je posle svađe najpre ubio porodicu kojoj je izdavao stan, a potom je izašao na ulicu i pucao nasumično, prilikom čega je ubijen.

Crnogorska Agencija za elektronske medije u januaru je na pola godine zamračila emisije Televizije Hepi, „Dobro jutro Srbijo“, „Vikend jutro“, „Ćirilica“ i „Posle ručka“, zbog govora mržnje i uvreda koje su pojedini gosti u udarnom programu iznosili na račun Crnogoraca i Crnogorki.

 

 
MarketingNajnovije vesti