kompjuter Foto: pixabay
Svet

Koliko su sigurne vaše lozinke? Objavljen spisak stranica koje treba izbegavati

Izvor: 
N1 Sub, 28/01/2023 - 17:20Veliki broj ljudi ima slične lozinke za sve svoje onlajn naloge, od naloga za onlajn bankarstvo do društvenih mreža. Da bi zapamtili svoje lozinke na internetu, mnogi korisnici koriste besplatne tzv. "menadžere lozinki" koji prikupljaju sve podatke za pristup nalogu.

Međutim, mnogi besplatni „menadžeri lozinki“ u stvari nisu bezbedni. Većina ima slabu zaštitu, može pristupiti vašim podacima na računaru, a neki su i opasni špijunski softver koji su „prerušeni“ u besplatni „menadžer“ za lozinke, piše Feniks-magazin.

Nemačka policija upozorava kako kriminalci trenutno iskorišćavaju i lažnom „Bitwarden“ reklamnom kampanjom žele da dobiju upravo lozinku kojom bi dobili pristup svim računima.

Budući da se svi podaci o pristupu pohranjeni u digitalnom „trezoru“, neovlašćenim osobama je potrebna samo vaša glavna lozinka kako bi dobili puni pristup svim ostalim lozinkama i vašim računima.

Kampanja za krađu identiteta, koja trenutno cilja na korisnike „Bitwardena“, pojavljuje se Gugl rezultatima, ako tražite „Bitwarden password manager“.

Svako ko klikne na ovaj oglas otvoriće lažnu stranicu za prijavu. Dizajn može zavarati korisnike, jer izgleda tačno kao i originalna stranica.

Ovo su stranice na koje trebate da pripazite i koje trenutno koriste kriminalci koji se bave krađom identiteta:

bitwarden.joph-auth.com

passwords.minifyx.de

passwords.mscripps.com

bitwarden.asgardian.co.uk

vault.passwordspace.com

bitwarden.deluxe-services.xyz

pw.security-vault.de

safe.nickf.de

bitwarden.cdr-services.com

safe.in.kremer-pigmente.de

bitwarden-tfkchjb.sentinel-web-services.de

safe.faah.be

bit.claim.md
MarketingNajnovije vesti