Fudbal lopta Foto: pixabay
Svet

Kolina objasnio rekordne sudijske nadoknade na SP

Izvor: 
N1 Uto, 22/11/2022 - 15:09Drugog dana Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, mnogi su primetili da su utakmice imale neobično duge sudijske produžetke, u odnosu na uobičajene.

Tako je na utakmici između Engleske i Irana sudijska nadoknada trajala deset minuta pri rezultatu 6:1 (6:2 na kraju), a i na drugim utakmicama bile su slične situacije.

Predsednik sudijske komisije FIFA, Pjerluiđi Kolina, objasnio je zašto se krenulo sa strožijom primenom te prakse.

„Već smo u Rusiji krenuli sa preciznijim merenjem nadoknade, a rekli smo svima sada, da ne budu iznenađeni kada vide četvrtog sudiju sa velikom brojkom za nadoknadu. Bilo da je reč o šest, sedam ili osam minuta. Ako želite da imate više vremena igre, potrebno je i više nadoknade“, rekao je Kolina te dodatno objasnio:

„Razmislite malo. Ako smo videli tri gola, a slavlje traje minut i po, već smo time izgubili pet minuta. Želimo da budemo dosledni, a još ako se uključi VAR, već se izračuna sve na precizan način.“

Zanimljivo, oba poluvremena između Engleske i Irana, te druga poluvremena na utakmicama SAD – Vels i Senegal – Holandija, bila su poluvremena sa najdužim sudijskim nadoknadama u istoriji svetskih prvenstava.
MarketingNajnovije vesti