Mobilni telefon Foto: piqsels
Svet

Korisnici Tvitera će od 1. februara moći da se žale na suspendovanje naloga

Izvor: 
Tanjug Sub, 28/01/2023 - 14:06Korisnici Tvitera moci će od 1. februara da se žale zbog suspendovanja naloga i biće uvedeni novi kriterijumi procene za ponovno uspostavljanje naloga na toj platformi, objavio je danas Rojters.
 
Kompanija je saopštila u petak da će, prema novim kriterijumima, Tviter nalozi biti suspendovani samo zbog teških ili ponovljenih kršenja politike platforme.
Teška kršenja pravila podrazumevaju objavljivanje nezakonitog sadržaja ili aktivnosti, podsticanje ili pretnju nasiljem ili povredom, kao i namerno uznemiravanje drugih korisnika.
Tviter je naveo da ce ubuduće ublažiti mere u vezi sa suspenzijom naloga, tako što će ukinuti ograničavanje obima tvitova koji krše pravila i tražiti od korisnika da uklone problematične tvitove pre nego što nastave da koriste nalog.
 
Vlasnik Tvitera američki milijarder Ilon Mask našao se u decembru na udaru kritike zbog suspendovanja naloga nekoliko novinara jer su javno objavili podatke o njegovom avionu, a kasnije je Mask vratio naloge novinarima.
 
Mask je kupio Tviter u oktobru prošle godine za 44 milijarde dolara.MarketingNajnovije vesti