košarka, lopta, teren Foto: Pixabay
Svet

Letonija, Finska i Kipar domaćini Evrobasketa 2025.

Izvor: 
Euronews Srbija Uto, 29/03/2022 - 15:07Letonija, Kipar i Finska biće domaćini Evropskog prvenstva 2025. godine, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Ova odluka doneta je na Kongresu FIBA koji se trenutno održava u Minhenu, a za sada je poznato da će se takmičenje organizovati u septembru, ali nisu poznati tačni datumi odigravanja utakmica.

Takođe, dogovorom je precizirano da se grupne faze igrati u sve tri zemlje dok će Kipar i Finska biće domaćini utakmica grupne faze, dok će se uz grupnu fazu u Letoniji igrati i završnica.

Sednicom Borda koji je doneo ovu odluku predsedavao je predsednik FIBA Evropa Turgaj Demirel, uz prisustvo predsednika FIBA Hamanea Nijanga, generalnog sekretara FIBA Andreasa Zagklisa i izvršnog direktora FIBA Evropa Кamila Novaka, kao i predstavnika federacija država koje su dobile domaćinstvo Evropskog šampionata 2025.

Ovom prilikom, čelnici FIBA Evropa razgovarali su i o trenutnoj situaciji u Ukrajini i o tome kako rat utiče na sport, a posebno na košarku.

Кao čin solidarnosti prema Кošarkaškom savezu Ukrajine, Bord FIBA Evropa je odlučio da do novembra 2022. nastavi razgovore sa Ukrajinom oko eventualnog domaćinstva četvrte grupe Evrobasketa 2025. Istovremeno, FIBA Evropa će raditi na alternativnom rezervnom planu.

 
MarketingNajnovije vesti