Plaža suncobran Foto: Angelo Juan Ramos
Svet

Letovanje u Hrvatskoj nikad skuplje: Za četvoročlanu porodicu odmor i do 4.250 evra

Izvor: 
Nezavisne novine/N1 Sarajevo Sub, 02/07/2022 - 19:16Ukoliko bi se četvoročlana porodica odlučila na sedmodnevno letovanje provede u nekom od gradova Hrvatske, moraće da izdvoji sumu i do 2.250 evra.
 
Tako će porodica, ako želi da odmara sedam dana u nekom od hotela na Makarskoj rivijeri, u proseku izdvojiti 1.250 evra.

Cena privatnog smeštaja u studio apartmanima za noćenje u jednoj od najpopularnijih destinacija za odmor kreće se od 60 do 90 evra, pišu Nezavisne novine.

 
Kada je reč o hrani i piću, cene se razlikuju u zavisnosti od toga da li će neko ručati u nekom od brojnih restorana ili će se odlučiti da kuva u svom stanu.
 
Sigurno će biti jeftinije ako sami kuvate, ali ko još želi da kuva na odmoru, pa ćete se bar dva-tri puta odlučiti da odete u restoran na ručak ili večeru, a ovo zadovoljstvo košta od 30 do 50 evra.
 
Prema reakcijama gostiju, "skoro sve je duplo skuplje nego u BIH".
 
"Duplo je skuplje. Nigde ne možete popiti kafu za manje od dva evra, a ništa bolja situacija nije ni sa sladoledom, jer su cene skoro iste", rekla je jedna od gošći iz susedne države.
 
Prema računici vozača iz BiH, ako vozite automobil koji u proseku troši sedam litara na 100 kilometara, onda ćete po sadašnjim cenama benzinskih pumpi od Banjaluke do primorja potrošiti 62 evra u oba smera.
 
Veoma popularna destinacija je Dubrovnik. Ukoliko bi četvoročlana porodica odlučila da ode na odmor u ovaj prelepi grad, morala bi da izdvoji od 1.000 do 4.250 evra.
 
Ako želite da uživate u nekom od privatnih apartmana u okolini Dubrovnika, platićete više nego u Makarskoj. Prosečna cena sedmodnevnog boravka u njima u neposrednoj blizini mora košta 650 evra, dok cena hotela znatno varira i iznosi 4.250 evra sa uključenim doručkom. 
 
 MarketingNajnovije vesti