Foto: Pixabay
Svet

Menjaju se uslovi za ulazak u Severnu Makedoniju?

Izvor: 
B92/Tanjug Pon, 16/08/2021 - 18:36Vlada Severne Makedonije će na sutrašnjoj sednici razmatrati predlog da na ulasku i izlasku iz zemlje, svi državljani ili stranci, moraju da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test ili dokaz o nedavno preležanom koronavirusu.

Sa takvom informacijom je danas izašao u javnost ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, navodeći da je o tom predlogu jutros bilo reči na sastanku Komisije za zarazne bolesti.

"Sutra ćemo razgovarati o meri, kao i o trenutku kada će se ona primeniti, imajući u vidu da su mnogi građani sada van zemlje"“, rekao je ministar Filipce, a prenosi agencija MIA.

U toj zemlji su od danas stupile na snagu nove restriktivne mere u cilju suzbijanja koronavirusa.

Između ostalog, za ulazak u ugostiteljske objekte i na organizovane skupove biće neophodan sertifikat o primljenoj vakcini protiv koronavirusa ili potvrda da je osoba preležala koronavirus u prethodnih mesec i po.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o povratnicima iz Avganistana, Filipče je rekao da se prvo razgovaralo o obaveznom 14-dnevnom karantinu, koji će biti predložen Vladi, i da će se preporučiti njihova vakcinacija protiv kovida19.

 
MarketingNajnovije vesti