webcam Foto: pxhere
Svet

Najgori šef ikad: Otpustio 900 radnika putem Zoom poziva, radnike optužio da kradu svojim neradom

Izvor: 
021 Pon, 06/12/2021 - 20:11Izvršni direktor kompanije Better.com Višal Gerg otpustio je više od 900 ljudi putem Zoom platforme, neposredno pred početak praznika u Sjedinjenim Američkim Državama.
 

"Ako ste na ovom pozivu, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena. Vaš radni odnos prestaje odmah", rekao je Gerg, a uvid u snimak razgovora imao je CNN. 

 

Gerg je potom rekao zaposlenima da će ih kontaktirati služba za ljudske resurse, koja će ih uputiti u detalje o otpremnini. 

Sve se dogodilo prošle srede, kada je saopšteno da kompanija koja se bavi hipotekama mora da otpusti oko devet odsto svojih radnika. 
 
Razlozi za otkaz bili su u vezi sa efikasnošću, produktivnošću i performansima radnika. Kasnije je objavljeno i da je Gerg optužio radnike da "kradu" od svojih kolega i klijenata tako što su neproduktivni i što rade samo dva sata dnevno. 
 
Ovaj izvršni direktor je i ranije bio umešan u kontroverze, što se može videti u mejlovima do kojih je došao magazin Forbs. 
 
"Vi ste prokleto prespori. Viste grupa glupih delfina, tako da prestanite. Prestanite. Prestanite. Prestanite odmah. Sramotite me", navodi se u jednom mejlu. 
 MarketingNajnovije vesti