Đoković Rolan Garos printscreen
Svet

Novo saopštenje ATP: Samo vakcinisani teniseri će moći da igraju na turniru Rolan Garos

Izvor: 
Euronews Srbija/Tanjug Sre, 19/01/2022 - 18:16Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) zanično je poslalo dopis teniserima da će samo vakcinisani teniseri moći da igraju na turnirima u Francuskoj, uključujući i Rolan Garos.

Kako prenose mediji, mejl je naslovljen sa "Važno: Zahtev za vakcinacijom u Francuskoj“, a dalje se navodi da je Teniska federacija Francuske obavestila ATP o tome da će uskoro biti usvojen zakonski akt kojim se zabranjuje učešće nevakcinisanim sportistima na bilo kom sportskom događaju.

Francuska teniska federacija obavestila je ATP, a oni su mejl prosledili svim teniserima, "da će vlada ove zemlje uskoro doneti zakon koji zabranjuje nevakcinisanim sportistima da se takmiče u bilo kom sportskom događaju".

Kako se ističe, neće moći da uđe ni sa antitelima od prethodne infekcije ukoliko taj igrač nije primio bar jednu dozu vakcine.

Dodaje se da za sada nije jasno da li će igračima koji su se oporavili od koronavirusa biti dopušteno da igraju, ukoliko nisu vakcinaciju, a igrači moraju da budu ili potpuno vakcinisani ili da imaju sertifikat koji potvrđuje da iz medicinskih razloga ne smeju da prime vakcinu.

Rolan Garos počinje 24. maja, a titulu brani Novak Đoković.

 
MarketingNajnovije vesti