kompjuter Foto: pixabay
Svet

PayPal na udaru hakera, lozinke se prodaju na dark webu za 1,5 dolar

Izvor: 
Geek.hr Pon, 02/03/2020 - 08:51

PayPal je prethodnih nedelja imao brojne probleme, a prvi je došao u obliku ranjivosti u okviru autentifikacije koja je napadačima omogućavala preuzimanje podataka korisnika, a nakon toga i njihovih računa.
Novi izveštaj ukazuje na to da je ceo proces autentifikacije problematičan, s obzirom na to da napadači računima mogu da pristupe samo uz pomoć osnovnih podataka, koji se na dark webu mogu kupiti za 1,5 američki dolar.
 
Ranjivost je otkrio CyberNews istraživački tim, a upozorava se da PayPal izveštaje nije shvatio ozbiljno nakon što ih je o problemima informisao tim HackerOne. 
Problem je u tome što se radi o čak šest ranjivosti, koje uključuju i ozbiljne propuste zahvaljujući kojima napadači mogu zaobići dvostruku autentifikaciju.
 
Ako se uzme u obzir da je na dark web tržištu dostupan veliki broj podataka o PayPal korisnicima, kao osnovna mera zaštite preporučuje se promena lozinki, kao i to da se PayPal lozinka razlikuje od onih koje se koriste na drugim platformama. Korisnici bi nakon toga trebalp da budu sigurni, s obzirom na to da bez pravih podataka napadači ne mogu da zaobiđu dvostruku autentifikaciju.
 
 
 MarketingNajnovije vesti