Zastave Rusije i Ukrajine Foto: Jernej Furman/flickr
Svet

Pregovori Rusije i Ukrajine: "Ima nekih pozitivnih rezultata o humanitarnim koridorima"

Izvor: 
Beta Pon, 07/03/2022 - 21:01Ukrajinska delegacija napustila je helikopterima Belovešskuju Pušu, gde je pregovorala sa ruskom delegacijom, prenosi Tass.

 

Treća po redu runda pregovora, održana na zapadu Belorusije, trajala je oko tri sata, navodi agencija.
 
Član ukrajinske delegacije Mihail Podoljak je rekao da ima "nekih pozitivnih rezultata" o humanitarnim koridorima, dok je ruski pregovarač rekao da treća runda pregovora sa Kijevom nije bila na "visini očekivanja" Moskve, prenosi Frans pres.
"Postigli smo neke pozitivne rezultate oko logistike humanitarnih koridora", napisao je na Tviteru Podoljak, koji je savetnik ukrajinskog predsednika.
 
On je rekao da će o ključnim pitanjima kao što je primirje "intenzivni pregovori biti nastavljeni".
 
"O tim tačkama do sada nije bilo rezultata", dodao je. 
 
Šef ruske delegacije Vladimir Medinski izjavio je da očekuje da će humanitarni koridori proraditi u Ukrajini već sutra.
 
Po njegovim rečima, nikakva dokumenta nisu potpisana, iako je ruska strana došla sa velikim paketom dokumenata. Rekao je da je ukrajinska strana uzela dokumenta i kazala da će ih razmotriti i da će se vratiti na njihovo razmatranje verovatno na sledećem susretu.
 
"Nadamo se da ćemo sledeći put moći da ostvarimo veći napredak", rekao je Medinski novinarima.
 
Portarol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je ranije danas da ruska strana zahteva od Ukrajine priznanje Krima kao dela Rusije i nezavisnost Luganjske i Donjecke oblasti.
 
Predstavnik Ukrajine Mihail Podoljak je uoči sastanka izjavio da će početi pregovore sa zemljom koja do danas smatra da u 21. veku može silom da dobije neke dugoročne rezultate. 
 
"Probaćemo da dokažemo da to nije tačno", naveo je Podoljak.
 
 MarketingNajnovije vesti