Vasina torta printscreen
Svet

Psihijatar zbog neuzvraćene ljubavi trovao kolege tortom

Izvor: 
Tanjug Pon, 25/05/2020 - 14:22











Jedan mladi lekar srpskog porekla kolegama je na psihijatriji u jednom austrijskom zatvoru doneo tortu u koju je stavio razne lekove, preneo je bečki magazin Kosmo.

Lekari koji su jeli tortu ubrzo su se požalili na mučninu, vrtoglavicu i druge simptome, a jedan je dobio i povećanu temperaturu.

"Deset medicinskih radnika jelo je tortu, a osam ili devet je potom imalo simptome, četiri teže. Najpre smo mislili da smo se zarazili koronavirusom, međutim nakon nekoliko dana posumnjali smo na tortu", rekla je jedna lekarka na psihijatrijskom odeljenju zatvora.

Lekar koji je pojeo najveći komad torte morao prebačen je u bečku Opštu kliniku AKH, gde je u krvi pacijenta ustanovljena povećana doza lekova (Benzos i Truksal), koji se koriste u psihijatriji. Među "drogiranim" lekarima bili su šef psihijatrije u zatvoru, još dvojica lekara, i drugi.

Nakon što je ustanovljeno kako je više lekara "onesposobljeno" sredinom meseca, policija je u četvrtak došla na radno mesto mladog psihijatra, ali se on više nije pojavio na poslu, a čuvari su organizovali potragu za osumnjičenim lekarom i našli su ga u jednom kafiću.

On je uhapšen i prebačen u istražni zatvor, a što se motiva tiče, mediji spekulišu da je bio nezadovoljan zbog neuzvraćene ljubavi jednog kolege. Navodno je i ranije tom kolegi izbušio gume na kolima i izgrebao auto.

"Zašto je doneo otrovnu tortu nije nam jasno, pošto je time naštetio i ljudima koji nemaju veze s tim", rečeno je bečkom dnevniku Hojte u zatvorskoj bolnici.

Inače mladi lekar, koji je specijalizirao psihijatriju, želeo je najpre da bude hirurg, ali je potom specijalizovao psihologiju i važio je za nadu u svom stručnom okruženju.








Marketing



Najnovije vesti