Najnovija vest
Svet

Razorna eksplozija u Bejrutu: Četvoro stradalo, više desetina povređenih; Evakuacija u toku FOTO/VIDEO

Izvor: 
B92/Tanjug/Sputnjik Pet, 09/10/2020 - 23:13Četiri osobe su poginule, a više od 50 je povređeno u eksploziji rezervoara sa dizel gorivom u jednoj zgradi u Bejrutu, saopštio je libanski Crveni krst.

 

Eksplozija se dogodila u gusto naseljenom naselju Tarik Jadid, prenosi "RIA Novosti" pozivajući se na libanski TV kanal Al-Jadid.

Za sada nije poznato šta je izazvalo eksploziju u zapadnom bejrutskom kvartu Tarik Džadida, javlja Rojters i prenosi da je libanska državna novinska agencija izvestila da je eksploziji prethodio požar koji je buknuo u pekari u podrumu zgrade.

Vatrogasci su brzo ugasili požar posle eksplozije i pomogli ostalim stanarima da se bezbedno evakuišu, a u akciji je učestvovala i libanska vojska, dodaje Rojters.

Po prvim svedočenjima stanovnika koji žive nedaleko od mesta događaja, vlasnik sladišta je tamo držao dizel gorivo za električni generator.

Drugi izvori tvrde da je bilo limenki sa benzinom i rezervoara sa mazutom. Stručnjaci proveravaju ove informacije.

Podsećamo, da se prethodna eksplozija u luci u Bejrutu dogodila 4. avgusta. U njoj je stradalo 190 ljudi, a povređeno više od 6.000.
MarketingNajnovije vesti