Foto: pixabay
Svet

Srbi izveli milionsku prevaru u Italiji

Izvor: 
Blic/Tanjug Uto, 05/05/2020 - 15:59Četiri osobe poreklom iz Srbije uhapšene su u Italiji zbog milionske prevare. Oni su se maskirani u šeike lažno predstavljali kao poslovni ljudi iz arapskih zemalja i uzimali novac žrtvama kako bi ga navodno investirali, a onda ga zamenjivali lažnim novčanicama.

Italijanske vlasti su nakon dve godine istrage zaplenile imovinu vrednu 2,4 miliona evra od četiri osobe poreklom iz Srbije, nastanjene u Lombardiji, koje su optužene za krađu, prevare i druga krivična dela protiv imovine, preneo je Tanjug.

Od njih je zaplenjeno, pored ostalog, devet stanova, tri vile, dve seoske kuće, umetnička slika i dva luksuzna sata.

Te četiri osobe, stare 33, 37, 45 i 48 godina, povezuju se i sa lažnim menjanjem valuta i isporukom krivotvorenih novčanica, preneli su italijanski mediji pozivajući se na saopštenje Finansijske garde iz grada Vareze.

​Kako je navedeno, zaplenjena imovina nalazi se između opština Busto Arsizio, Kastelanca, Lonate Pocolo, Monca, Korno Đovine, Pjeve Fisiraga i Šamporšer.

Predstavljali se kao biznismeni

Kako piše italijanski „Il Mesađero“, ova četvorka osumnjičena je za pravu filmsku prevaru. Prema saznanjima ovog lista, oni su se maskirali u šeike i lažno se predstavljali kao poslovni ljudi.

Kontaktirali su sa ljudima koji žive u Italiji, uglavnom strancima i nudili im pomoć u transferu novca u inostranstvo ili zameni deviza kako bi investirali u Italiji ili u stranim zemljama kao što su Hongkong, Kuba, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kina, Indija...

Uz to su obećavali da će novac uspeti da prenesu ili zamene tajnim kanalima, kako žrtva ne bi plaćala visoke dažbine .Potom bi novac zamenjivali falsifikatima, koje bi isplaćivali žrtvama ili njihovim saradnicima.

 
MarketingNajnovije vesti