Foto: https://www.who.int/
Svet

SZO: Evropa ponovo epicentar koronavirusa usred "lažnog osećaja sigurnosti" zbog vakcina

Izvor: 
Euronews Srbija/Tanjug Sre, 24/11/2021 - 18:18Evropa je ponovo epicentar koronavirusa usred "lažnog osećaja sigurnosti" u pogledu zaštite koju nude vakcine, poručio je danas generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus.

Gebrejesus je, obraćajući se na konferenciji za novinare, izrazio nadu da se na ministarskom sastanku Svetske trgovinske organizacije (STO) sledeće nedelje može naći konsenzus za ukidanje patenata na proizvodnju vakcina, koje već podržava više od 100 zemalja, prenosi Rojters.

Takođe je bio ohrabren, kako se navodi, zbog "širokog konsenzusa" o međunarodnom sporazumu o sprečavanju pandemije virusa korona.

Koronavirus će nastaviti da se intenzivno širi kako se društva budu vraćala socijalnom mešanju i mobilnosti iz perioda pre pandemije, ukazao je direktor za hitne slučajeve SZO Majk Rajan.

Predstavnica SZO Maria van Kerkhove rekla je da je tokom prazničnog perioda važno da svi preduzmu mere zaštite od koronavirusa, uključujući vakcinaciju i socijalno distanciranje.

 
MarketingNajnovije vesti