Pixabay
Svet

Tijago Silva: Selektor Srbije nam je ukazao manjak poštovanja

Izvor: 
Politika Pet, 25/11/2022 - 17:50Kapiten reprezentacije Brazila Tijago Silva izjavio je nakon sinoćne utakmice protiv Srbije da im je motivaciju za pobedu pružio selektor naše reprezentacije Dragan Stojković Piksi, koji je, prema njegovim rečima, Kariokama pružio manjak poštovanja.

 „Rekli ste da će četvorica napadača da igraju? Onda smo gotovi. O, moj Bože. Mora da ste baš srećni što imate četvoricu napadača u isto vreme? A šta je sa odbranom? Neko mora da igra i odbranu, zar ne?“, našalio se Stojković pred meč sa petostrukim svetskim šampionom, na pitanje da li se boji moćnog napada Karioka, a zatim dodao kako je Brazil odličan tim i jedan od favorita za podizanje Boginje. Ipak, reprezentativci Brazila nisu izjavu selektora Orlova shvatili kao šalu. „Uvek smo srećni kada pobedimo sa 1:0 ili 2:0. Srećni zbog toga što pozadi nismo mnogo trpeli. Ne volim mnogo da govorim, da izazivam kontroverze, ali njihov trener je pitao: ’Ko će da vam brani gol ako budete igrali sa četvoricom napadača?’ To je nedostatak poštovanja“, rekao je iskusni brazilski štoper, a zatim nastavio u istom ritmu.

„Ne tražimo ni od koga da nas se plaši, ali želimo malo poštovanja. Da su malo analizirali naš tim videli bi da retko primamo golove, bez obzira na to da li igramo sa trojicom ili četvoricom napred“.

Na pitanje da li je selektor Tite čitao brazilskim reprezentativcima Piksijevu izjavu u svlačionici, usledio je negativan odgovor. „Ne, živimo u tom vremenu, sve dođe do vas. Telefoni, društvene mreže, koliko god da bežiš od toga... Otvoriš Instagram i eto ga na naslovnoj strani. Zaista ne volim da previše pričam o protivnicima, jer svima njima ukazujemo puno poštovanje. Ali njihov selektor nije poštovao nas, posebno nas defanzivce, jer zna on ko su Markinjos, Danilo, Aleks Sandro i Tijago Silva“, dodao je fudbaler Čelsija.

„Fudbalski smo ih zatvorili. Trudili smo se da neutralizujemo njihove poteze. Nisu imali šansu da daju gol. Pa neka nas sledeći put malo bolje analiziraju. I neka govore sa malo više poštovanja“, završio je Silva.
MarketingNajnovije vesti