Indija turisti Foto: twitter
Svet

Turisti u Indiji morali 500 puta da napišu "izvinite" zbog kršenja zabrane kretanja

Izvor: 
Tanjug/Klix.ba Pon, 13/04/2020 - 08:55


Neobična kazna zadesila je grupu turista u Indiji, koji su morali 500 puta da napišu i kažu "izvinite" pošto su prekršili zabranu kretanja u gradu Rišikeš, u podnožju Himalaja na severu zemlje.
 
Grupa u kojoj je bilo 10 stranih turista, uhvaćena je u šetnji tim indijskim gradom, čime su prekršili naredbu nadležnih kojom je dozvoljeno kretanje samo u nužnim situacijama, kao što je odlazak do apoteke ili prodavnice po namirnice.
 
Policija je odlučila da ih kazni na krajnje neobičan način - da 500 puta napišu i kažu "izvinite", što su učinili pod budnim okom čuvara reda, a objavljeno je na Tviter nalogu Rišikeš vrajtig onlajn magazina.
 
Više od 700 stranih turista iz SAD, Australije, Meksika i Izraela, koji borave u ovom delu Indije, proteklih dana kršili su zabranu kretanja, navodi se u izveštaju lokalnih policajaca koji su turistima izrekli neobičnu kaznu kako bi ih naučili lekciji.
 
Indijska policija je navela da će izdati smernice za hotele kako bi se omogućilo stranim gostima da izlaze napolje samo u pratnji lokalnih pomagača, a ugostiteljima koji ne budu poštovali ove naredbe slede novčane kazne.MarketingNajnovije vesti