Konstrakta u polufinalu printscreen
Svet

UŽIVO VIDEO: Konstrakta oduševila publiku u finalu Evrovizije, dvorana tapšala sa njom, pogledajte njen nastup

Izvor: 
021 Sub, 14/05/2022 - 21:25Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta pesmom"In corpore sano" nastupila je pretposlednja, odnosno 24. po redu u finalu Evrovizije u Torinu.

Publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama, a zajedno sa njom je tapšala uz "umetnica mora biti zdrava", kao i u polufinalnoj večeri.
 
TIzmeđu nastupa izvođača, voditelj 66. "Evrovizije", čuveni muzičar Mika, rekao je da obožava Konstraktu i da mu je Srbija favorit.
 
Nastup Ane Đurić Konstrakte u drugom polufinalu na Jutjubu zabeležio je više od tri miliona pregleda za manje od dva dana.
 
Finale Evrovizje je počelo svečanom ceremonijom u 21 čas. Finalisti "Evrosonga" izašli su na scenu u Torinu u tradicionalnoj paradi zastava.
Takmičari iz 25 zemalja večeras će u finalu "Pesme Evrovizije" u Torinu pokušati da dođu do trofeja za najbolju pesmu Evrope.
 
Među njima je i predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta, koja će pod rednim brojem 24 izvesti pesmu "In corpore sano". Nastup Ane Đurić Konstrakte u drugom polufinalu na Jutjubu zabeležio je više od tri miliona pregleda za manje od dva dana.
 
Iz oba polufinala u večerašnje finale plasiralo se po deset predstavnika, a takmičari iz "Velike petorke" - Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i Italije, koja je i domaćin, prema pravilima direktno idu u finale.
 
Osim predstavnice Srbije, u finalu "Pesme Evrovizije" nastupaju takmičari iz Češke, Rumunije, Portugalije, Finske, Francsuke, Švajcarske, Norveške, Jermenije, Italije, Španije, Holandije, Ukrajine, Nemačke, Litvanije, Azerbejdžana, Belgije, Grčke, Islanda, Moldavije, Švedske, Australije, Velike Britanije, Poljske i Estonije.
Iz Srbije ne može da se glasa za našu predstavnicu, ali je to moguće iz inostranstva, iz 39 zemalja koje su takođe deo ovogodišnjeg takmičenja.
 
Kako se glasa?
 
Pobednika će odabrati članovi žirija i gledaoci iz svih 40 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjem "Evrosongu", uključujući i one zemlje koje nisu uspele da se plasiraju u finale.
 
Članovi žirija su glasali tokom sinoćne generalne probe, a gledaoci će večeras, nakon što sve pesme budu predstavljene, imati priliku da pošalju svoje glasove.
 
Ni gledaoci ni članovi žirija nemaju pravo da glasaju za svoje predstavnike. Iz Srbije se glasa tako što se redni broj pesme pošalje na broj 1557. 
 
U revijalnom delu gostovaće prošlogodišnji pobednici Italije - grupa Maneskin.
 
 MarketingNajnovije vesti