Hitna pomoć
Svet

VIDEO: Devojka regulisala saobraćaj i omogućila Hitnoj pomoći da izađe iz gužve

Izvor: 
24 sata.hr/N1 Ned, 31/07/2022 - 15:17Jedna devojka je, u subotu ujutro, u Splitu, odlučila da preuzme ulogu saobraćajnog policajca kako bi vozilo Hitne pomoći pod rotacionim svetlima izvukla iz gužve.

 

Devojka se zove Ana, iz okoline Varaždina je i radi u zdravstvu.
 
Upravo je zbog toga, ističe, u tom trenutku bila svesna koliko je važno za Hitnu pomoć da prođe.
 

Kako se odlučila da stane nasred izuzetno prometne Zvonimirove ulice Ana je ispričala za 24 sata.hr.

"Mi smo se zapravo skroz slučajno našli tamo u to vreme. Došli smo u tu kolonu, stajali 20-30 minuta bez pomeranja. Nisam znala što se događa i zašto se ne pomeramo, a kad sam čula sirenu iza sebe, jedina misao mi je bila da moraju što pre da prođu. S obzirom na to da i sama radim u medicini htela sam to što pre da pokrenem, jer ako je nešto ozbiljno, znam koliko je svaka sekunda važna", opisala je.
 
Primetila je, kaže, da uprkos razmaknutim automobilima prolaz blokiraju autobus i kombi, koji i dalje nisu imali dovoljno mesta kako bi se pomerili. 
 
"Doslovno nisu imali gde da se pomere, a vozači automobila ispred nisu percipirali da će, ako se oni maknu, autobus moći da dođe niže, gde je šira ulica i da će onda kola moći da prođu", opisuje Ana, koja je potom usmeravala vozače automobila da se pomaknu.
 
"Hvala im što su bez pogovora prihvatili sugestiju da se pomere u uličice sa strane da se bus može pomeriti i da na kraju Hitna pomoć može proći. Ljudi nisu ni približno svesni šta sve sanitet i hitna pomoć ponekad odrađuju i s čime se susreću, tako da hvala i kolegama što su tu za nas i što još nisu u Nemačkoj, jer uskoro neće imati ko da sedi u tim kolima", zaključila je devojka.
 
Snimak njenog regulisanja saobraćaja, prvo objavljen na portalu Dalmacija danas, proširio se društvenim mrežama.
 MarketingNajnovije vesti