Foto: pixabay
Svet

VIDEO Eksplozija u Nemačkoj – ekstremna opasnost, ljudi ne smeju napolje

Izvor: 
B92 Uto, 27/07/2021 - 11:58Snažna eksplozija čula se danas u nemačkom gradu Leverkuzen.

Kako prenose svetski mediji, svedoci su rekli da su videli dim, a nemačka Agencija za civilnu zaštitu proglašena je uzbuna nivoa "ekstremna opasnost"

Kako prenosi portal "Bidl", navodno je došlo do eksplozije u delu za odlaganje otpada. To je saopštila je kompanija "Kurenta" koja je operater hemijskog parka "Hempark". Nakon eksplozije se nad gradom nadvio veliki crni oblak dima, prenela je nemačka agencija DPA.

Eksplozija se dogodila u delu parka na kojem se spaljuje otpad, rekao je portparol "Kurente", a prenosi agencija Rojters. Rukovodstvo tog parka je objavilo na Tviteru da još uvek nije jasno šta je izazvalo eksploziju.

Nemačka televizija VDR je ranije izvestila, pozivajući se na svedoke, da se čula eksplozija i da se pojavio oblak dima na mestu gde se nalazi "Bajerovo" postrojenje. Policija je na Tviteru saopštila da zatvara obližnji autoput.

Pretpostavlja se da je reč o skladištu gde se nalaze otrovne materije. Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama, kao i o materijalnoj šteti.

Nemački mediji navode da je upućen apel građanima da drži prozore i vrata zatvorene.

Meštanima je rečeno da odmah uđu u zatvoreni prostor ukoliko su napolju.

Kompanija "Bajer" i hemijska kompanija "Lankses" su 2019. godine prodale kompaniju "Kurenta", koja je operater tog parka, kompaniji "Mekveri infrastrakčer" za sumu od 3,5 milijardi evra.
MarketingNajnovije vesti