Foto: Pixabay
Svet

Više od 30 zemljotresa tokom noći u Hercegovini - Stradala jedna osoba

Izvor: 
Tanjug Sub, 23/04/2022 - 09:42Na području Hercegovine je nakon sinoćenjeg zemljotresa magnitude 5,7 stepeni po Rihteru, tokom noći zabeleženo više od 30 potresa slabijeg intenziteta.

To pokazuju podaci Republičkog seizmološskog zavoda Srbije (RSZ).

Kako se vidi na listi automatski lociranih zemljotresa na sajtu RSZ, najjači naknadni potres imao je magnitudu 4,1 po Rihteru.

Epicentri svih zemljotresa bili su u blizini Stoca, u Federaciji BiH.

Podsetimo, nakon sinoćnjeg jakog zemljotresa u Hercegovini koji se osetio u celom regionu, tokom noći je zabeleženo nekoliko zemljotresa slabijeg intenziteta sa epicentrom u Stocu i okolini.

Prvi zemljotres jacine 5,7 stepeni po Rihterovoj skali registrovan je sinoć nešto posle 23 sata.

Prema podacima Federalnog hidrometeorloškog zavoda, novi zemljotres je registrovan u 01.34 sati i bio je magnitude 2,7 jedinica po Rihteru.

Potom su zabeleženi zemljotres u 01.55 sati magnitude 2,9 stepeni, u 02.02 magnitude 2,6, u 02.59 magnitude 4,3 i u 4.20 sati magnitude 4,4 jedinice po Rihteru, prenosi Klix.ba.

U sinoćnjem zemljotresu stradala je jedna osoba u Stocu, kada se stena obrušila na kuću, a od zadobijenih povreda preminula je devojka.

Portal navodi da je zemljotres u tom gradu prouzrokovao materijalnu štetu i da je reč uglavnom o popucalim zidovima i obrušavanjima.
MarketingNajnovije vesti