U Glogonju održan koncert izvornih pesama (VIDEO)

Pančevo, Pon, 09/07/2018 - 15:06
Suzana Prvulj
U Hramu svetih apostola Petra i Pavla u Glogonju, u nedelju, 8. jula, bio je upriličen koncert u okviru Petrovdanskih duhovnih večeri. Prisutni su imali priliku da slušaju izvođenja izvornih, narodnih pesama s područja cele Srbije, a kao što su Izgrejala sjajna mesečina, Oro se vije, i druge.

U susret seoskoj i hramovnoj slavi, tom prilikom, prisutnima su se najpre predstavile Biljana Gulić i Jovana Janjić, solistkinje Pravoslavnog glogonjskog pevačkog društva. Nakon njih, osmehe i ovacije publike pobrali su mališani iz Dečje folklorne sekcije pri Domu kulture „Mladost” iz Glogonja. Gošće koncerta bile su članice pevačke grupe KUD-a „Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo.

glogonj2.jpg

S obzirom na to da je ovaj koncert održan po treći put, već dobija tradicionalni značaj. Finansira ga lokalna samouprava Grada Pančeva, a u njegovoj pripremi učestvuju vernici.

Na Petrovdan, u četvrtak, 12. jula, takođe u Hramu svetih apostola Petra i Pavla, liturgiju koja će početi u 9 sati, služiće Njegovo Preosveštenstvo Episkop banatski Gospodin Nikanor.

glogonj3.jpg

 

 

 
MarketingNajnovije vesti