Pivo u čaši Foto: pxhere
Vojvodina

Dani piva u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta

Izvor: 
RTV/Tanjug Čet, 05/08/2021 - 09:57Tradicionalna manifestacija "Dani piva" biće održana 36. put u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta.

Dani piva su nastali davne 1986. godine i preko tri decenije, sve do sada, privlače sve veći broj posetilaca, koji znaju da ih na ovoj manifestaciji očekuje veliki broj atraktivnih programa i više od 20 vrsta piva, objavila je Turistička organizacija Vojvodine.

Na više od 15 lokacija u gradu odvijaju se različiti programi, kako je navedeno, od onih ruralnih, vašarskih i razbarušenih, do urbanih, uglađenih i našminkanih.

Programi koji privlače najveći broj posetilaca održavaju se na dva najveća gradska trga- Trgu slobode i Žitnom trgu gde posetioce ove godine očekuje zaista kvalitetan program.

U okviru manifestacije 36. Dani piva u Zrenjaninu održaće se i brojni prateći programi, koji su osmišljeni i koncipirani tako da mogu da zadovolje najrazličitije ukuse posetilaca, pri čemu se posebno vodi računa da se program prilagodi svim starosnim strukturama i različitim ciljnim grupama.

Sportska takmičenja, takođe, već dugi niz godina čine sastavni deo manifestacije, a ove godine će u toku Dana piva biti organizovani turniri u mnogobrojnim sportskim disciplinama.

Među gastronomskim priredbama, kao važnom segmentu manifestacije, ove godine možemo izdvojiti Lovačku gulašijadu i Zlatni kotlić- takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Na ovogodišnjim Danima piva biće i sajam knjiga, prodajna izložba proizvoda iz domaće radinosti, dramske večeri u Gradskoj bašti, izložbe u Narodnom muzeju, festival folklora "Lala" sa gostima učesnicima iz nekoliko evropskih zemalja, rok festival Zrenjanin zove itd…

Takođe, na bini na Žitnom trgu biće održano tradicionalno takmičenje u ispijanju piva koje je sastavni deo manifestacije od njenog nastanka.

 
MarketingNajnovije vesti