Dveri
Vojvodina

Dveri traže pokrajinske izbore zbog sukoba unutar SNS

Izvor: 
021.rs Uto, 07/12/2021 - 20:10Vojvođanski odbor Dveri saopštio je danas da traži pokrajinske izbore zbog sukoba unutar SNS.

Pokrajinski premijer Igor Mirović saopštio je da je Skupština Vojvodine usvojila nezakonitu i nestatutarnu odluku na sednici 30. novembra, kojom je na sebe preuzela ingerencije nad KCV.

"Ako je tačno da Skupština AP Vojvodine donosi protivzakonite i nestatutarne odluke, kako tvrdi predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, iz takve političke krize i sve većih sukoba unutar vladajuće SNS moguće je izaći jedino tako što bi bili raspisani vanredni pokrajinski izbori i održani u istom terminu sa ostalim nivoima izbora 3. aprila sledeće godine", navode Dveri.

Očigledno je da saradnja zakonodavne i izvršne vlasti u Pokrajini više ne postoji i to se više ne može kriti od građana, navodi Ivana Stojanović iz Dveri.

"Dugogodišnji sukob između Mirovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji podseća na onaj Vučić-Stefanović sa republičkog nivoa vlasti, počeo je da negativno utiče na sve pokrajinske insitucije i može se rešiti jedino vanrednim izborima. Građani nisu dužni da trpe njihove neraščišćene lične odnose ali moraju da znaju zašto je, ko i po čijem nalogu odlučio da dosadašnji rukovodilac Klinike za infektologiju Vesna Turkulov otvori to kontroverzno odeljenje i ko su sve bili ti viđeniji kovid pacijenti? Takođe, građane ne interesuju pojedinačne unutarstranačke bitke oko nadležnosti iza kojih stoje lični sukobi unutar rukovodstva SNS u Pokrajini, nego istina i sprovođenje zakona", navodi novosadski odbor Dveri.

Zbog svega navedenog, oni zahtevaju hitno raspisivanje vanrednih izbora za pokrajinsku skupštinu za 3. april. Kako kažu, to je samo prvi korak ka promeni ne samo vlasti već i "kompletnog korumpiranog dosadašnjeg pravosudnog i političkog sistema koji već 30 godina razara naše društvo na svim nivoima vlasti".

 
MarketingNajnovije vesti