Igor Mirovic
Vojvodina

Mirović: Vojvodina se ubrzano razvija, budžet veći za 50 odsto nego pre pet godina

Izvor: 
013info Sre, 27/10/2021 - 19:48











Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je večeras, gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, da početkom decembra počinju radovi na izgradnji pogona japanske kompanije Nidek u Novom Sadu, čiji dolazak je, kako je rekao, rezultat rada Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade. Tom prilikom je najavio i puštanje u funkciju druge faze Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu u narednih 15 dana, saopštila je Pokrajinska vlada.

„Vojvodina se ubrzano razvija, dolaze nam sofisticirane visokotehnološke kompanije i otvaraju razvojne centre“, istakao je Mirović i kao primer naveo novoizgrađenu industrijsku zonu u Šidu, gde je do sada lokalna samouprava već potpisala ugovore sa šest kompanija.

Govoreći o subvencijama koje naša zemlja daje stranim kompanijama, Mirović je, kako se navodi, rekao da se Srbija takmiči sa svim zemljama za privlačenje investicija jer i one, kako je rekao, naročito zemlje u okruženju, daju subvencije.

Dodaje se da je Mirović podsetio i da je 2016. godine, kada je došao na čelo Pokrajinske vlade, zatekao budžet nešto veći od 60 milijardi dinara, te da je u toku priprema budžeta za narednu godinu koji će iznositi gotovo 90 milijardi dinara.

On je ocenio da je rebalansom pokrajinski budžet, u odnosu na prošlogodišnji, uvećan za 3,7 milijardi dinara, a da je javni dug Pokrajine smanjen za 900 miliona dinara prevremenom otplatom.

„To je direktna posledica sve razvijenije privredne aktivnosti u Vojvodini. Godine 2016. smo imali više od 160.000 nezaposlenih, a danas ih je manje od 100.000“, rekao je Mirović.

Kada je reč o ulaganjima u zdravstvo, on je rekao da je Pokrajinska vlada u tu oblast od 2016. godine uložila više od 10 milijardi dinara.

 








Marketing



Najnovije vesti