Foto: pixabay
Vojvodina

Novosađani uhapšeni zbog malverzacija sa pogrebnom opremom

Izvor: 
Tanjug Pet, 15/10/2021 - 18:33


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su malverzacijama u vezi sa nabavkom pogrebne opreme prisvojili oko 1.757.830 dinara.

Uhapšeni su P. I. (48), odgovorno lice DOO "Večno konačište" iz Kaća, G. Z. (1974), odgovorno lice u tom privrednom društvu i zaposlen u JKP "Lisje" Novi Sad, kao i D. I. (42) i J. L. (44), zaposleni u JKP "Lisje", saopšteno je iz MUP-a.

Sumnja se da su D. I. i J. L., od 1. januara do 14. oktobra ove godine, iz magacina firme u kojoj su radili neovlašćeno iznosili drvene sanduke i prodavali ih osumnjičenima P. I. i G. Z.

Na taj način D. I. i J. L. su oštetili JKP "Lisje" za 1.757.830 dinara.

P. I. i G. Z su potom, kako se sumnja, sanduke preprodavali za gotov novac koji su zadržavali za sebe.

P. I. i G. Z. određeno je zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju, a D. I. i J. L. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

 
MarketingNajnovije vesti