Foto: Aktron / Wikimedia Commons
Vojvodina

Pokrajinska vlada naložila isporuku tečnog sapuna, nabavku sredstva za dezinfekciju i angažovanje deset sanitarnih inspektora

Izvor: 
013info Sre, 18/03/2020 - 14:29Pokrajinska vlada je danas donela rešenje kojim su iz stalne budžetske rezerve obezbeđena sredstva u iznosu od 5,3 miliona dinara za radno angažovanje deset lica za poslove sanitarnog nadzora u trajanju od šest meseci.

Rešenje je doneto u cilju da se obezbedi efikasni sanitarni nadzor u uslovima proglašene zarazne bolesti kovid 19 i vanrednog stanja zbog te bolesti.

Na sednici je usvojena Informacija o potrebi isporuke sredstava za higijenu i dezinfekciju u cilju suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti koju izaziva virus kovid 19.

Direkciji za robne rezerve AP Vojvodine naloženo je da isporuči 17.800 litara tečnog sapuna ustanovama čiji je osnivač AP Vojvodina u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda.

Pokrajinska vlada je donela rešenje da se obezbedi dodatnih 12.000 litara koncentrisanog sredstva za dezinfekciju za potrebe zdravstvenih ustanova u Vojvodini.
MarketingNajnovije vesti