Vojvodina

Poslednji dan onlajn nastave u petak, objavljen raspored aktivnosti za đake u Vojvodini

Izvor: 
021/013info Pon, 25/05/2020 - 13:55Radi usaglašavanja Pravilnika o izmenama pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/2020. godinu, koji je donelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš doneo je Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o školskom kalendaru za obrazovno-vaspitne ustanove na teritoriji AP Vojvodine.

Ova izmena doneta je usled vanrednog stanja ‒ koje je proglašeno na teritoriji Republike Srbije zbog pandemije izazvane virusom kovid 19 – čime je prilagođen način na koji se izvodi nastava u školama.

Poslednji dan nastave na daljinu jeste petak, 29. maj 2020. godine, za sve đake.

Osmaci se zvanično raspuštaju 5. juna, dok je završetak školske godine za učenike od prvog do sedmog razreda osnovne škole 16. jun.

Detalji rasporeda za osnovce:
 
Od 1. do 16. juna organizuju se posebni časovi.
 
Za osmi razred nastava se završava 5. juna.
 
Probni završni ispit iz matematike osmaci polažu 2. juna. Kombinovani test i test iz maternjeg jezika polaže se kod kuće (preuzimanje testova 1. juna, dok se popunjeni testovi vraćaju 2. juna).
 
Od 3. do 15. juna traje pripremna nastava za polaganje završnog ispita. Zaključivanje i popravljanje ocena (ukoliko đaci žele ili ukoliko roditelji smatraju da je potrebno) biće različito od prvog do osmog razreda. Druga nedelja juna, kada osmaci završe deo svojih priprema za malu maturu, predviđena je za petake, šestake i sedmake.
 
Polaganje male mature biće održano 17, 18. i 19. juna, a rezultati će biti objavljeni 23. juna. 
 
Centralizovano onlajn prijavljivanje učenika za prijemne ispite za upis u specijalizovane gimnazije i umetničke škole, osim za sportska odeljenja, za školsku 2020/2021. godinu počinje u ponedeljak, 18. maja i traje do četvrtka, 21. maja 2020. godine, od osam do 20 časova.
 
Prijemni ispiti za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće održani 8. i 9. juna od 10 časova.
 
Prijemni ispiti u baletskim školama biće od nedelje, 7. juna, do utorka, 9. juna, u 10 časova.
 
Učenici s posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i učenici s posebnim sposobnostima za fiziku polagaće prijemni ispit u sredu, 10. juna, od 10 do 12 časova (računarstvo i matematika) i od 14 do 16 časova (fizika). Istog dana u 12 časova održava se i prijemni ispit za učenike s posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti.
 
Prijemni ispit za učenike s posebnim sposobnostima za istoriju i geografiju biće održan u četvrtak, 11. juna. Od 10 do 12 časova polagaće se istorija, a od 14 do 16 časova geografija. Prijemni ispit za učenike s posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju biće održan u petak, 12. juna – biologija od 10 do 12 časova, a hemija od 14 do 16 časova.
 
U petak i subotu, 12. i 13. juna (u 10 časova), biće održani prijemni ispiti u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima.
 
Prijemni ispit u muzičkim školama biće od 12. do 14. juna s početkom u osam časova. U umetničkim školama likovne oblasti, prijemni ispiti biće održani od petka, 12. juna, do nedelje, 14. juna, s početkom u osam časova.
 
Preliminarni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni do utorka, 16. juna. Učenici će moći da podnesu eventualne žalbe na rezultate prijemnih ispita istog dana od 10 do 16 časova.
 
Konačni rezultati prijemnog ispita u matematičkim i filološkim gimnazijama, odeljenjima za fiziku, biologiju i hemiju, računarstvo i informatiku i konačni rezultati za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku, biće objavljeni do srede, 17. juna.
 
Provera sklonosti za upis učenika u sedmi razred za program osnovnog obrazovanja učenika obdarenih za matematiku jeste u subotu, 20. juna, u 10 časova, kao i provera kompetencija za dvojezičku nastavu osnovnog obrazovanja. 
 
Raspored aktivnosti za srednjoškolce:
 
Od 1. do 3. juna u školu dolaze đaci završnih razreda (dani za zaključivanje ocena, 10 učenika i jedan nastavnik).
 
Od 4. do 6. juna polaže se velika matura.
 
Dana 8. juna u školu dolaze ostali đaci (radi ispravke ocena).
 
Dan 24. jun određen je za prijavljivanje maturanata za željeni fakultet.MarketingNajnovije vesti