kovid 19 Foto: pixabay
Vojvodina

Situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici i Sremskoj Mitrovici

Izvor: 
021 Pon, 30/11/2020 - 09:48

U Vojvodini je proteklog dana registrovano 1.317 novoobolelih od korone, dok je u Novom Sadu broj novoobolelih za jedan dan 423. 
 
"Manji broj registrovanih slučajeva je posledica manjeg broja pacijenata koji su se juče javili lekaru i ne može se smatrati usporavanjem trenda obolevanja. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, ali Pančevu gde je registrovano 119 novih slučajeva. Situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici i Sremskoj Mitrovici", navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 26.032. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 8.900, potom sledi Pančevo sa više od 2.500, Zrenjanin sa više od 1.600 i potom Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.
 
"Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema", zaključuju u Institutu. MarketingNajnovije vesti