Foto: Aktron / Wikimedia Commons
Vojvodina

Skupština Vojvodine usvojila Završni račun i Izveštaj o izvršenju budžeta

Izvor: 
N1/Beta Uto, 28/06/2022 - 19:15Skupština Vojvodine usvojila je Završni račun i Izveštaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu.

Predstavnici vlasti tokom skupštinske rasprave govorili su da je planiranje budžeta bilo realno, a upravljanje njime odgovorno, dok su opozicioni poslanici tvrdili da su budžetski troškovi ostali bez opipljivih rezultata.

Poslanici Srpske radikalne stranke zamerili su vlastima jer su sednicu „zakazali na Vidovdan“.

Ukupni prihodi utvrdjeni su u iznosu od 84,65 milijardi dinara, a ukupni rashodi u iznosu od 75,63 milijardi dinara, dok su neutrošena sredstva oko devet milijardi dinara.

Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović kazala je da je ostvarenje prihoda bilo na nivou od 101,7 odsto, a realizacija rashoda i izdataka 90,86 odsto.

Kako je rečeno na sednici, u svom izveštaju o izvršenoj reviziji, Državna revizorska institucija je četvrti put zaredom dala pozitivno mišljenje na konsolidovane finansijske izveštaje završnog računa pokrajinskog budžeta.

Skupština je razmotrila i usvojila: Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu za 2021. godinu, Izveštaj o radu i poslovanju Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova za 2021. godinu i Izveštaj o radu Pedagoškog zavoda Vojvodine za period od 1. januara do 31. decembra 2021. godine.

 
MarketingNajnovije vesti