Covid 19 Foto: pixabay
Vojvodina

U Vojvodini 201 zaražena osoba

Izvor: 
Dnevnik.rs Sre, 14/10/2020 - 14:35

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nesigurnu. 

U odnosu na prethodnu nedelju i dalje je prisutna stabilizacija broja registrovanih slučajeva na niskim nivoima. Dnevni broj registrovanih slučajeva se kreće u rasponu od 10 do 12. 

U ovom trenutku je 201 aktivan slučaj na teritoriji AP Vojvodine, što predstavlja blagi pad u odnosu na prethodnu nedelju. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 72, što je, takođe, malo manje nego prethodne nedelje.

„ Još uvek je prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama. Aktivni slučajevi su prisutni u 32 od 45 opština u AP Vojvodini, a u 24 opštine je prisutno manje od 5 aktivnih slučajeva“, saopštio je Institut.

 Tokom prethodnih šest nedelja na teritoriji AP Vojvodine došlo je do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva i stabilizacije broja aktivnih slučajeva na niskom nivou u odnosu na prethodni epidemijski talas.

Među obolelima dominira radno aktivno  stanovništvo. Nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar. Registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta,  koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama  ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima.
MarketingNajnovije vesti