Skupština Vojvodine - zasedanje

Foto: Skupština Vojvodine
Vojvodina

Usvojen rebalans budžeta Vojvodine – uvećan za 2,3 milijarde dinara

Izvor: 
N1/Beta Čet, 17/06/2021 - 16:12
Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su rebalans budžeta za 2021. godinu u kojem je pokrajinska kasa punija za 2,3 milijarde dinara, odnosno sada u njoj ukupno ima 77,5 milijardi dinara. Namera Pokrajinske vlade je da 2,3 milijarde usmeri za završetak i opremanje objekta Kamenica 3 sa PET centrom, završetak lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar–Sivac i uređenje starog jezgra Sremskih Karlovaca.

Predsednik vlade Igor Mirović rekao je ranije da su u pitanju 2,3 milijarde neutrošenih i prenetih prihoda iz 2020. koji će biti usmereni u investicije za kapitalne rashode.

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Branislav Bogaroški kritikovao je predlog rebalansa budžeta, navodeći značajne manjkavosti u njegovoj realističnosti.

Ana-Marija Pinter iz poslaničke grupe „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“ i Željka Milošević, zamenica predsednika poslaničke grupe „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“, pozitivno su se izjasnile o predlogu i najavile da će ga te poslaničke grupe podržati.

Poslanici Srpske radikalne stranke glasali su protiv predloga rebalansa budžeta, smatrajući da je vrlo malo sredstava izdvojeno za sport i omladinu i poljoprivredu. Radikali su predložili 25 amandmana, ali oni nisu prihvaćeni.

Skupština Vojvodine usvojila i odluku o izvršenju budžeta pokrajine za 2020. godinu sa 95 glasova za i 10 protiv.

Igor Mirović je rekao da je izvršenje budžeta bilo kvalitetno, o čemu, prema njegovom mišljenju, svedoči i činjenica da je tri godine uzastopno dobijen pozitivan izveštaj Državne revizorske institucije.

 
MarketingNajnovije vesti