Pixabay
Vojvodina

Vojvodina ulaže milijardu dinara u turizam

Izvor: 
Beta/N1 Čet, 02/02/2023 - 17:05Vojvodina će u turizam uložiti milijardu dinara - najavio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević na trećoj javnoj raspravi o tome, priređenoj u Zrenjaninu, povodom Nacrta programa razvoja turizma Vojvodine od 2023. do 2025. godine.

Ivanišević je rekao da taj dokument određuje koji oblici turizma će biti razvijani, a prvi put se govori o kulturnom i verskom turizmu, lovnom i ciklo turizmu. Sekretar je naajavio i digitalizaciju u celoj privredi, te i u turizmu, „da sve što imamo, mnogo bolje predstavimo“.

Naveo je da Sekretarijat namerava da mnogo više pomaže i turističkim organizacijama, i lokalnim samoupravama u digitalizaciji procesa u turizmu i najavio „Karavan o Blokčejn tehnologijama“ za predstavljanje prednosti digitalizacije.

Nacrt Programa razvoja turizma Vojvodine predstavili su njegvi autori Bela Muhi i Igor Stamenković koji su istakli da je to nastavak prethodnog programa u kojem su definisane destinacije, dok je nov program usmeren na oblike turizma i turističkih usluga.
MarketingNajnovije vesti