Novac
Vojvodina

Za razvoj lovstva i lovce u AP Vojvodini 31,3 miliona dinara

Izvor: 
013info Čet, 29/04/2021 - 13:59Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas 90  ugovora korisnicima, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva iz pokrajinskog budžeta za razvoj lovstva u 2021. godini.

Ukupna vrednost investicije je 31,3 miliona dinara, od čega je 25,5 miliona obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivedu, vodoprivredu i šumarstvo, preko Budžetskog fonda za razvoj lovstva, dok su sami korisnici investirali 5,8 miliona dinara. 

Sekretar Božić je kazao da su podržani projekti lovačkih uduženja i korisnika lovišta, kao što su nabavka terenskih vozila, spektiva, opreme za noćno osmartanje i za video-nadzor. Sa  dva miliona dinara finansirane su i aktivnosti Lovačkog saveza Vojvodine i to istraživanje realnog prirasta zeca i utvrđivanje štete u saobraćaju nastale od divljači.  

Božić je još dodao da Pokrajinska vlada u kontinuitetu podstiče razvoj lovstva, koje čini bitan deo ukupnog ekonomskog razvoja naše zemlje. On je dodao da su sve sugestije i predlozi lovačkih udruženja dobrodošli, kako bi napredni programi i konkursi u ovoj oblasti bili još efikasniji.
MarketingNajnovije vesti