Novac
Vojvodina

Za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u Vojvodini 53,8 miliona dinara

Izvor: 
013info Uto, 26/04/2022 - 13:22Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dodelio je danas 60 ugovora ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara za sufinansirenje nabavke opreme za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hektara.

Ugovore je korisnicima uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara  za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petreš, koji je istakao da je sa ulaganjem poljoprivrednika reč o investiciji od 107,9 miliona dinara.

Petreš je još dodao da je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, od 2016. godine do danas, u Vojvodini protivgradnim mrežama pokriveno 1.042 hektara površine, te da je ukupna vrednost invasticija 1,6 milijardi dinara.

On je istako da će poljoprivrednici i ubuduće imati dobrog partnera u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, koji će, kako je Petreš dodao, pratiti potrebe poljoprivrednika i inovirati konkurse, prateći savremene trendove, u cilju unapređenja ukupne poljoprivredne proizvodnje.
MarketingNajnovije vesti