Riba Foto: Maxpixel
Vojvodina

Zbog nelegalnog ribolova u Vojvodini podnete prijave protiv 44 osobe

Izvor: 
021 Uto, 21/01/2020 - 14:11Više od 2.400 kontrola ribolovnog područja pod ingerencijom "Voda Vojvodine" obavljeno je tokom 2019. godine, a prekontrolisano je više od 8.000 ribolovaca.
 
Tokom kontrola zaplenjeno je više od 63 kilometara nelegalno postavljenih mreža i 150 komada drugog nedozvoljenog alata za ribolov. Protiv 44 osoba podnete su prekršajne prijave zbog nelegalnog ribolova.
 
"Ribokrađa je problem sa kojim se čuvari svih ribolovnih voda, pa i onih koje su poverene na čuvanje 'Vodama Vojvodine', svakodnevno susreću. Timovi ribočuvarske službe svakodnevno kontrolišu rekreativne riblovce i privredne ribare na vodi, ali je ribokrađa kao problem stalno prisutna na ribolovnim vodama", navode u "Vodama Vojvodine".
 
Podsetimo, ribolovne vode kojima upravljaju "Vode Vojvodine" su: kanalska mreža Hidrosistema DTD u Bačkoj i Banatu, deo Dunava od Bačke Palanke do Beške (ukupne dužine 64 kilometra), zatim Begej, Zlatica, Karaš, Krivaja i akumulacija Čonoplja.  Ovo preduzeće brine i o ribolovnim vodama u zaštićenim područjima Park prirode "Jegrička" i Park prirode "Beljanska bara". Za zaštićena područja moraju se kupiti posebne dozvole, za svaki park prirode posebno.
 
U ovom preduzeću apeluju na sve ribolovce da poštuju pravila i ograničenja ribolova kako bi zajedničkim snagama sačuvali i unapredili riblji fond na vojvođanskim vodama.
 MarketingNajnovije vesti