Bend KBO Kragujevac Foto: promo
Zabava

DOM OMLADINE PANČEVO: U subotu koncert benda KBO!

Pančevo, Pet, 13/07/2018 - 20:25
Aleksandar StojkovićU subotu, 14. jula, od 21 sat, u Domu omladine Pančevo vas očekuje nezaboravno punk-rock veče. Na Letnjoj sceni gostuje jedan od najstarijih pank bendova s prostora bivše Jugoslalvije, kragujevački KBO!

Grupa KBO! je osnovana u januaru 1982. godine u Kragujevačkoj gimnaziji, na jednom velikom odmoru. Osnivači su tada imali po 17 godina i svi su bili u istom odeljenju (Aca, Miša, Rajko i Vuja). Razlog osnivanja grupe je bila svirka prethodne večeri na kojoj su bili, a gde su svirale lokalne kragujevačke grupe. Revoltirani katastrofalnom zaostalošću izvođenja na tom koncertu, gore navedeni momci su odlučili da naprave bend koji će da razmrda Kragujevac. Uzgred, naziv KBO! nije skraćenica, već onomatopeja žabe iz crtanog filma.

Posle odsluženja vojnog roka i pauze od 15 meseci dolazi do promene u postavi i ta postava se ne menja do današnjeg dana: Vuja-gitara i glas, Aca-gitara i Boban-bubnjevi. Posle mnogih koncerata po zemlji i inostranstvu, zajedno sa mnogim poznatim bendovima, izdatim albubima gostuju i kod nas u Pančevu. I pored svega što su do sad mogli da iskuse i dožive KBO! ostaje dosledan svojim idejama i ostaje jedini bend u staroj i sadašnjoj YU koji je ostao potpuno nezavisan, i za sve ove godine ostaje najstariji i najaktivniji punk/hc bend u Srbiji.
MarketingNajnovije vesti