Zabava

Izložba oldtajmera na "Nišvilu"

Izvor: 
Juzne vesti Sub, 23/07/2016 - 06:08"Oldtajmer fest" će ove godine biti deo "Nišvil" festivala i od 11. do 14. avgusta na prostoru niške Tvrđave svi posetioci imaće priliku da pogledaju najreprezentativnija starovremenska vozila. Ulaz na ovaj skup je besplatan.

„Nišvil Oldtimers Fest 2016“ je treće po redu okupljanje ljubitelja i vlasnika vozila od istorijske vrednosti i članova zajednice „OLDTIMERS Group“. Ove godine biće promovisana i svojevrsna “ulica oldtajmera” u Tvrđavi. Deo "Nišvil Oldtajmer festa" biće i izložba fotografija niških umetnika na temu starih automobila, izložba fotografija "Saobraćajne senke starog Niša" Davorina Dinića, promocija knjige Vladimira Veselinovića „Prvi automobil u Beogradu“, a po prvi put će biti prikazan filmski materijal o istoriji saobraćaja. Program će biti sve vreme tokom trajanja džez festivala i to svake večeri od 18 sati. U subotu 13. avgusta organizujemo i “Dnevni oldtajmer skup“, prvo u centru Niške Banje na prostoru kod fontana, nakon čega će se povorka automobila uputiti do Tvrđave - kažu organizatori.

Na manifestaciji učestvuje Srpski savez za istorijska vozila, Udruženje istoričara automobilizma iz Beograda, YU AMK Veteran iz Novog Sada, Udruženje ljubitelja starovremenskih vozila Knjaževac i Zajednice Autoslavia.

Inače, ovogodišnji 22. Nišvil džez festival biće održan od 11. do 14. avgusta u niškoj Tvrđavi. Nastupiće 660 izvođača na 11 festivalskih bina, a biće održano 110 koncerata. U glavnom festivalskom programu, između ostalih, nastupiće i britanska zvezda soul muzike Džos Stoun.
MarketingNajnovije vesti