Zabava

Novosadske The Frajle kažnjene zbog nastupa u Hrvatskoj

Izvor: 
021.rs Čet, 11/11/2021 - 19:29Novosadski sastav The Frajle održale su nedavno koncert u Pitomači, ali će nastup upamtiti i po kazni koju su dobile.

Kako piše Virovitica.net, Pitomačani će koncert pamtiti po energičnoj svirci benda, ali članice sastava iz Novog Sada po kršenju Zakona o strancima i kaznama koje su usledile.

Ispostavilo se, u pitanju je propust organizatora. Uprkos upozorenju Policijske uprave virovitičko-podravske da članice benda ne mogu da dobiju Potvrdu o prijavi rada, što znači da ne mogu da nastupaju, Centar za kulturu "Drago Britvić" je ipak organizovao svirku. 

Policija se pozvala na odluku Ministarstva unutrašnjih poslova, u kojoj je naznačeno da izvođači ne mogu da dobiju Potvrdu o prijavi rada u objektu već se mogu izdavati samo ako se nastupi održavaju na javnim površinama. Kazne su u rasponu od 930 do 1.330 evra.

Iz sastava "The Frajle" su za Nova.rs poručili da je u pitanju greška organizatora, koji je pokrio troškove.

"Koncert je inače bio fantastičan, sve je prošlo dobro, bio je to propust organizatora. On je to organizovao i platio kaznu. U naredne dve nedelje imamo novu pesmu i spot", poručile su Frajle.

 
MarketingNajnovije vesti