Evrovizija eurosong printscreen
Zabava

VIDEO: Umesto finala Pesme Evrovizije emisija iz gotovo praznog studija

Izvor: 
Beta Ned, 17/05/2020 - 10:03Umesto finala Pesme Evrovizije, koje je otkazano zbog epidemije korona virusa, organizatori su napravili dvosatni šou nazvan "Eurovision: Europe Shine A Light" koji je sinoć emitovan u više od 40 zemalja.
 
Naglašavajući uticaj korona virusa, emisija je počela montažom snimaka pustih ulica evropskih gradova pre nego što se stiglo do skoro praznog studija u Holandiji.
 
To je drastičan kontrast u odnosu na scene mahanja zastavama i razdraganih obožavalaca koji su u pozadini svakog finala Evrovizije.
 
Deo kongresnog centra Ahoj u Roterdamu, gde je trebalo da bude održana ovogodišnja Pesma Evrovizije, pretvoren je u privremeni centar za prihvat obolelih od korona virusa da se smanji pritisak na bolnice.
 
U emisiji su se pojavili nekada omiljeni pevači, kao i umetnici koji je trebalo da učestvuju u ovogodišnjem takmičenju i zajedno su izveli pobedničku pesmu iz 1997. "Love Shine a Light".
 
Džoni Logan iz Irske koji je dva puta pobedio na Evroviziji kao pevač i jednom kao autor, otvorio je šou izvođenjem svoje pobedničke numere iz 1980. godine "What’s Another Year" uz obožavatelje Evrovizje na ekranima u vidu Zum video sastanka i tri holandska voditelja. Organizatori su to nazvali veliki Evrovizijski hor.
 
Mans Zelmerlov iz Švedske otpevao je svoju pobedničku pesmu iz 2015. godine "Heroes" posvećenu zdravstvenim radnicima koji se bore protiv virusa.
 
U emisiji je učestvovala i Marija Šerifović sa pesmom "Molitva" i videom snimljenim na praznim ulicama Beograda.
 
Odlomci 41 pesme, koliko je trebalo da učestvuje u ovogodišnjem takmičenju, odsvirani su tokom emisije uz snimljene poruke izvođača. Grupa Mamas, predstavnik Švedske, pozvala je gledaoce da budu bezbedni i da peru ruke.
 
Evrovizija 2020 trebalo je da bude održana u Roterdamu, polufinalno takmičenje 12. i 14. maja, dok je finale trebalo da bude 16. maja.
 
Od skromnih početaka 1956. takmičenje je postalo slavlje muzike i kiča sa gotovo 200 miliona gledalaca finala.
 MarketingNajnovije vesti