Foto: pixabay
Zanimljivosti

Fejsbuk će uklanjati lažne informacije o vakcinama?

Izvor: 
PC Press Pon, 07/12/2020 - 17:02Nakon što se na platformi Facebook emitovao live video u kojem su Mark Zuckerberg i doktor Anthony Fauci razgovarali o koronavirusu, post je preplavljen brojnim komentarima. Među onima koji su imali šta da kažu našli su se i brojni teoretičari zavera, te oni koji su protiv vakcina.

Kompanija je nakon toga reagovala, pa je moglo da se čuje da će sve dezinformacije o novima vakcinama biti uklanjane sa ove društvene mreže. Teorije zavere nisu ništa novo, a mnogo je onih koji i pored brojnih legitimnih izvora za informisanje i dalje biraju da veruju u paranoične vizije sveta.

Budući da se već neko vreme priča o vakcinama protiv kovida 19, mnogo je i onih koji se bave ovom temom. Facebook i Instagram će uklanjati sve one tvrdnje koje eksperti budu prepoznali kao lažne, a najpre zbog toga što se stručnjaci najbolje razumeju u teme koje su u vezi sa poslom koji obavljaju, navodi PCPress.

Među primerima lažnih vesti koje će biti uklanjane je i ona u kojoj se tvrdi da nove vakcine sadrže mikročipove.

Pre ovih odluka nije bilo jasnih pravila o postovima koji su u vezi sa novim vakcinama, ali bi sada trebalo da se stane na put svima koji budu delili neproverene informacije koje služe jedino za stvaranje panike.

 
MarketingNajnovije vesti