facebook Foto: pixabay
Zanimljivosti

Fejsbuk uklanja poruke protivnika karantina

Izvor: 
Tanjug Uto, 21/04/2020 - 09:16Kompanija Fejsbuk saopštila je da će blokirati osobe koje se protive merama karantina kako ne bi moglie da koriste tu društvenu mrežu da organizuju okupljanja kojima se krše naredbe američkih saveznih država o ostanku kod kuće.

 

Međutim, kako navodi Rojters, kompanija je saopštila da će ukloniti samo poruke koje su u suprotnosti sa smernicama vlada.
 
Portparol kompanije rekao je da je ta društvena mreža uklonila sa svoje platforme poruke demonstranata u Kaliforniji, Nju Džersiju i Nebraski.
 
On je to izjavio, kako primećuje Politiko, nakon višednevnih protesta protiv restrikcija u prestonicama tih država, tokom kojih su učesnici nosili transparente naklonjene predsedniku SAD Donaldu Trampu.
 
Dodao je da su guverneri navedenih saveznih država preneli Fejsbuku da su ti događaji zabranjeni prema merama karantina i socijalnog distanciranja koje su vlasti donele u odgovoru na pandemiju virusa korona.
 
Međutim, takav potez Fejsbuka naišao je na kritike konzervativaca, uključujući Trampovog najstarijeg sina.
 
"Zašto Fejsbuk u dosluhu s državnim vladama guši slobodu govora ljudi", upitao je na Tviteru Donald Tramp Mlađi, ocenivši da to predstavlja kršenje prvog amandmana što je "veoma opasno".
 MarketingNajnovije vesti