Googlemaps Foto: pexels
Zanimljivosti

Google Maps dobio novi izgled i opcije

Izvor: 
klix-ba Ned, 09/02/2020 - 17:05Google je odlučio da redizajnira i uvede nove opcije na svojoj popularnoj aplikaciji Maps povodom 15. rođendana.
 
Promene su najavili na svom blogu, a uvedena su tri nova taba s opcijama "Saved" (sačuvano), "Contribute" (doprinos) i "Updates" (ažuriranja) dok će "For You" (za tebe) biti ukinut.
 
U kategoriji "Saved" nalaze se sva sačuvana mesta koja ste posetili ili na koja želite da idete, "Contribute" je Googleova verzija Yelpa koja ohrabruje ljude da dele svoje recenzije, slike i detalje o firmama i lokacijama koje nedostaju, a kako bi drugi korisnici mogli da ih vide. Opcija "Update" sadrži informacije o mestima koja treba obavezno posetiti.
 
Takođe, uvešće upozorenje na saobraćajne gužve i gužve u javnom prevozu. Imaće i način pristupa javnom prevozu i da li ima poseban deo za žene.
 
Nove opcije dostupne su na iOS i Android uređajima.
 
Google Maps je ranije bio na meti kritika zbog čuvanja podataka korisnika. U oktobru prošle godine uveli su niz novih alata za privatnost među kojima je i ukidanje snimanja kretanja, ali ipak imaju značajna ograničenja jer opcija Incoginito Mode ne sprečava internet provajdere i druge Googleove usluge da dobiju podatke o vašem kretanju.MarketingNajnovije vesti